Grill Weber – mój niezbędnik w kuchni

 

Od paru miesięcy staram się odżywiać bardziej zdrowo i zwracać większą uwagę na potrawy, które jem w ciągu dnia. Staram się też być bardziej aktywna fizycznie. Nie robię tego po to by schudnąć, bo moja sylwetka jest całkiem dobra. Po prostu chcę czuć się dobrze i być pewną, że nie zanieczyszczam swojego organizmu. Niestety bardzo lubię smażone potrawy, które nie są zdrowe.

Chciałam kupić wysokiej jakości grill elektryczny

Weber - q 1400By chociaż w małym stopniu obniżyć kaloryczność smażonych potraw (szczególnie mięsa) i nie smażyć ich na dużej ilości oleju, zaczęłam myśleć o kupnie grilla elektrycznego. Zależało mi na tym by kupiony przeze mnie grill był dobrej jakości i był solidny aby nie popsuł się przez długi czas. Początkowo wybrałam kilka modelów grilla o różnych właściwościach i wielkościach. Jednak ostatecznie postanowiłam dokonać zakupu modelu Weber – Q 1400, który wydał mi się najbardziej odpowiedni dla moich potrzeb i możliwości finansowych. Do tego ma on 5 lat gwarancji, co jest naprawdę świetną sprawą. Używając tego grilla jestem w stanie ugrillować nawet stek, co bardzo podoba się mojemu chłopakowi, który kocha steki. Często mu je przyrządzam. Po użyciu grilla jego mycie jest bardzo proste. Kiedy kończę smażenie to po prostu wyjmuję specjalną tackę, na której zbierają się wszelkie pozostałości po jedzeniu oraz tłuszcz i myję ją ręcznie albo wkładam do zmywarki.

Nie wyobrażam sobie już gotowania bez mojego grilla elektrycznego. Sprzęt ten sprawdził mi się bardzo dobrze i często go używam i to nie tylko to grillowania mięsa. Równie dobrze spisuje się z grillowaniem warzyw czy nawet lekkiego grillowania serów. Moją ulubioną potrawą, którą praktycznie w całości wykonuję przy pomocy grilla Weber jest domowy burger. Jest naprawdę pyszny!

 

About the author: Konrad Wisniewski